Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Водещи новини

Медийният директор на БФС отговори на държавните органи

Публикувано

на

Медийният директор на БФС Христо Запрянов отговори на пожеланата от държавните органи оставка на шефа на централата Боби Михайлов.

„Най-малкото по законите на ФИФА и УЕФА, държавата няма правото да се меси във футбола.

Позицията е ясна. Ръководството не смята, че футболната централа може да носи отговорност за хулиганските прояви на някои хора.

За това си има Изпълнителна власт, специализирани органи

За мен е малко странно наслагването на мнение, че едва ли не данъкоплатецът плаща заплатите в БФС. Не е така.

Ние се самоиздържаме. Помощта на държавата е свързана с програмата за развитие на детско-юношеския футбол, която се провежда от няколко месеца, и закупуването на определен брой топки. Всичко го има черно на бяло.

По принцип, БФС е член на ФИФА и УЕФА, и основните приходи, с които се върши оперативна дейност, са оттам. Премиерът има право на мнение, министърът на спорта има право на мнение.

Всички ни боли, че загубихме от Англия. Всички ни боли, че ни сочат с пръст заради вчерашните инциденти. Със сигурност България не е държава, която е известна с ксенофобия и расистко отношение.

Не е важно кой какво е направил. Важното е, че мачът завърши, защото можеше да стигне до още по-срамни моменти.

Колкото и да ви звучи смешно, искам да похваля всички, които бяха свързани с организирането и провеждането на мача, от страна на БФС и УЕФА. Нямам представа дали вчерашните прояви са провокация към БФС. Доста ще бъде жалко, ако е така.“

Избрано